A jó honlap 4 fő ismérve

A jó weboldal 4 fő ismérve

2014.04.25. 16:01
A jó weboldal 4 fő ismérve

 

Te is saját magad szerkeszted weboldalad? Elakadtál, tanácstalan vagy?

Íme 4 egyszerű tipp weboldal készítéshez:

 

1.) Külső:

Legyen könnyen átlátható, egyszerű, letisztult, esztétikus.

Nem kell mindenhová reklámszövegeket, figyelemfelkeltő (vagy elterelő?) bannereket betuszkolni, aki valóban érdeklődik irántad, úgyis utánaolvas az őt érdeklő témának.

Másodpercek alatt kell meggyőznöd a látogatót arról, hogy Te vagy az igazi, csakúgy, mint az ügyfelekkel való személyes találkozáskor.

 

2.) Tartalom:

Nincs rosszabb annál, amikor egy rendezetlen oldalon kell bolyongani, és al-al-al menükből fontos információhoz jutni. Figyelj a menüpontok átláthatóságára, egymásra épülésére.

Szövegíráskor tartsd szem előtt célcsoportod, próbálj hozzájuk igazodó hangnemben és stílusban írni. A szövegek tagolására, átláthatóságára is ügyelj (címek, bekezdések, kiemelések)!

Nyugodtan adj tanácsot, véleményed nyugodtan vállald, a lényeg, hogy a látogatók hasznosnak találják az időt, amit Veled töltenek.

 

3.) Megtalálhatóság:

Hiába szép és informatív a honlapod, ha a keresőkben nem szerepel előkelő helyen. Ügyelj a keresőoptimalizálási beállításokra, hogy a potenciális vevőid megtaláljanak!

Kulcsszavaid, kifejezéseid megalkotásakor próbálj ügyfeleid bőrébe bújni, az ő fejükkel gondolkodni: ha a saját terméked, szolgáltatásod iránt érdeklődnél, vajon mit írnál a keresőkbe? Nézd meg, hogy az egyes kifejezésekre hány találat van, ahol kevesebb, ott nagyobb az esélyed.

 

4.) Aktualitás:

Évekkel ezelőtt elkészült honlapod, és minden rendben? Tévedés! Időnként nézd át oldalad, hogy minden információ megfelel-e a valóságnak. Érdemes az aktuális híreket, újdonságokat kommunikálni, esetleg blogot írni, így biztosíthatod régi és új ügyfeleidet is arról, hogy jól működik vállalkozásod, ez is egy jele annak, hogy 'zajlik az élet' cégedben. A világ folyamatosan változik, bizonyítsd, hogy Te sem állsz egy helyben.

 

Kíváncsi vagy a többi blog bejegyzésünkre is? Kattints ide.

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X