Mitől okos egy weboldal?

2015.07.29. 12:22
Mitől okos egy weboldal?

Mit tapasztaltok: minden eszközről élvezetes a weboldalakat böngészni?

A legtöbben azt tapasztalják, hogy sok weblapot nem érdemes megnézni, de van néhány kiválóan jó! Ezek ugyanolyan olvashatóan és látványosan jelennek meg a legkisebb mobiltelefonon, a táblagépen, a táskányi laptopon és akár egy hatalmas televízión is.

Mi a titkuk? Csakis a reszponzív design.

A reszponzív kialakítás lehetővé teszi, hogy a weboldal alkalmazkodjon a megjelenítő eszköz szélességéhez - és megfelelő méretben töltse ki azt. A felépítése automatikusan átrendeződik az éppen használt eszköz - számítógép, táblagép, mobiltelefon, stb. - kijelzőjéhez, emiatt "többképernyős"-ként is emlegetik.

Mi a helyzet a régebben készült -mondhatjuk úgy hogy "elavult"- weboldalakkal?
A régi weboldalak tartalma kilóg a kisméretű kijelzőkről - így olvashatatlan. Ha akkorára zsugorítjuk, hogy beleférjen, akkor olyan pici betűkkel jelenik meg, hogy megintcsak olvashatatlan lesz.

Az okos felhasználók ezeket nem szívesen nézegetik, ezért ezek a weboldalak lépten nyomon háttérbe szorulnak.

Van megoldás? Természetesen minden weboldal átalakítható reszponzívra, csak van amit könnyebb, van amit nehezebb.

A viaWeb ügyfeleknek szerencséjük van, mert bérelhető weboldaluk motorját folyamatos fejlesztés, hogy megfeleljen a legújabb vívmányoknak. A reszponzív fejlesztés már elérhető! Ezért a bérelhető weboldalak reszponzív átalakítása, okosítása könnyen megvalósítható.

Érdeklődj nálunk!

 

Az optikagaleria.hu jó példa arra, hogy bármilyen viaWeb weboldalból tudunk okos, reszponzív weboldalt csinálni. A honlap tulajdonosa ezt üzeni nektek: "Azért ajánlom a reszponzív átállást mindenkinek, mert már a legtöbben okostelefonon böngésznek."

Kíváncsi vagy a többi blog bejegyzésünkre is? Kattints ide.

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X