Tudástár

Szavazás/Kérdőív készítés és beillesztés

Szavazás készítéséhez a népszerű, magyar nyelven is elérhető Google Dokumentumok szolgáltatást javasoljuk. Az ott létrehozott szavazó űrlap egyszerűen beilleszthető a viaWeb.hu weboldal lapjaiba.

Szavazó űrlap készítsé Google Dokumentumokban

Jelentkezzen be a Google fiókjába a https://accounts.google.com/Login oldalon és válassza a Dokumentumok szolgáltatást. 
 
A megjelenő felületen gyorsan és egyszerűen összeállítható a kívánt szavazó űrlap/kérdőív.

Az űrlap mentését követően válassza a jobb felső sarokban található menüből a További műveletek menüpontra és a legördülő menüben válassza a Beágyazás lehetőséget. A megjelenő panel mezőjéből másolja ki vágólapra a beágyazandó forráskódot, majd kattintson a bezárás vagy a Mégse gombra.


Beillesztés saját viaWeb.hu weboldalába

A viaWeb.hu adminisztrációs felületén hozzon létre egy új Lap típusú tartalmat. Erről bővabben a Lapok - tartalom típus súgótémakörben olvashat.

1. A szövegszerkesztő ikon menüjében kattintson a Forráskód gombra.
2. Illessze be a szerkesztőbe a vágólapon lévő tartalmat.3. Ha a szavazó űrlapot/kérdőívet egy létező lapon kíván megjeleníteni, akkor kattintson a Menü, pozicionálás fülre és a Szülő oldal legördülő listában válassza ki azt a lapot, amelyen meg szeretné jeleníteni és jelölje meg a Tartalomban szerepel? jelölőnégyzetet.


Ha a teljes kód beillesztése sikeresen megtörtént, akkor Mentés után a szavazó űrlap vagy kérdőív meg fog jelenni a megfelelő lapon.Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X