A kulcsszavak kiválasztásának hibái

2014.08.22. 16:00
A kulcsszavak kiválasztásának hibái

 

A keresőoptimalizálásnál előfordulhat, hogy apró hibákat vétünk, de ha a következő ellenőrző listát használod, biztos, hogy több látogatója lesz honlapodnak.

Gondold meg mielőtt a következő kategóriába tartozó szavakat, kifejezéseket használod:

1. Csak egy szó:
Az egyszavas keresések ritkán hoznak olyan eredményt az interneten szörfözők számára, amik valóban lefedik azt, ami konkrétan érdekli őket. A legtöbb ember valóban általában az egyszavas kereséssel kezd, de aztán a találati rengetegben gyorsan ráeszmél, hogy a kapott eredmény nem felel meg a kívánalmainak.
Ekkor jönnek a finomítások, pontosítások, és a két- háromszavas kifejezések, vagy akár félmondatok, mondatok is.
Mivel az egyszavas keresések rengeteg találatot hoznak, így a verseny is hatalmas itt.
 

2. Nem eléggé lekonkretizált fogalmak:
Ha van egy terméked, amit sokan keresnek, add meg a konkrét típusát. Valószínűleg kevesebben keresnek egy konkrét termék típust, de kevesebben is optimalizálnak rá. Aki már egy konkrét termékre keres, várhatóan hamarabb és könnyebben fog vásárolni is.
 

3. Ritkán használt szavak:
Mindig gondolj a célcsoportodra mielőtt optimalizálsz. Ők milyen szavakat használnak a mindennapokban? Lehet nem pont ugyanazokat, amelyeket Te. Lehet egyes szakszavakat nem is ismerik. A leendő ügyfeleid nyelvezetének szem előtt tartása nem csak a szövegírásnál fontos, hanem itt is.
Lehet elsőre furcsán hangzik, de miért ne lehetne szleng szavakra, vagy nem a magyar helyesírás szabályainak megfelelő szavakra optimalizálni?
 

4. Magas versennyel rendelkező szavak:
Ellenőrizd a Google keresőben a kigondolt keresőszót. Egyszerűen csak írd be a keresőbe, és nézd meg, hány találatot kapsz. Ha sokat, akkor ott bizony nehéz lesz jó helyezést elérni. A versenyt a Google AdWords szolgáltatással is ellenőrizheted, erről Tudástárunkban is olvashatsz itt.

 

Kíváncsi vagy a többi blog bejegyzésünkre is? Kattints ide.

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X