Miért előnyösebb a saját domain név egy aldomain-nél?

2014.05.14. 13:00
Miért előnyösebb a saját domain név egy aldomain-nél?

 

Ugyan, ez csak egy név, mindegy, hogy aldomain vagy saját domain.... Tévedés!

A domain név amellett, hogy a weboldal egyedi azonosítójaként különleges szerepet játszik a keresőoptimalizálásban, azonosítja is vállalkozásod a világhálón.

 

A saját domain név 3 előnye:

Érték:

Komolyságot, megbízhatóságot, több üzletiességet ad a vállalkozásnak. Ugye benned is felmerül a kérdés egy aldomain láttán, hogy valós-e a cég, aminek épp weboldalát nézed? Rendelnél például olyan webshopból (olyan cégtől) árut, amelynek nincs saját domain neve? Persze, hogy nem!
 

Megjegyezhetőség:

Egy saját domain nevet sokkal könnyebb megjegyezni, mint egy aldomaint.
 

Keresőoptimalizálás:

A keresőoldalak találati listájának elején elfoglalt pozíció mindenki vágyálma. Ez azonban nagyon sok mindentől függ, köztük a domain névtől is. Egy aldomain keresőoptimalizálási szempontból kevésbé értékes, mint egy saját domain név.

 

Az aldomain tehát kisebb értékkel bír, mind a keresőmotorok, mind a vásárlók/ügyfelek/látogatók szemében. Érdemes tehát saját domain név vásárlására költeni. Hosszú távon többszörösen megéri egy minimális befektetés, egy saját domain névvel futó weboldal biztosan több bevételt hoz vállalkozásod számára.

 

 

Ha már döntöttél a saját domain mellett, először ellenőrizd, hogy a vágyott domain nevet használja-e már valaki, avagy szabad-e regisztrálnod. Ehhez csak kattints a gombra, és tudd meg:

 

Szabad-e a domain nevem?

 

Amikor megtaláltad az igazit,
csak vedd fel velünk a kapcsolatot és pár nap alatt a Tiéd lesz!

Kíváncsi vagy a többi blog bejegyzésünkre is? Kattints ide.

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X