Út az anyagi függetlenséghez: a bérelhető webáruház

Út az anyagi függetlenséghez: a bérelhető webáruház

2016.09.23. 10:29
Út az anyagi függetlenséghez: a bérelhető webáruház

Ha kezdő vállalkozó vagy, vagy szeretnél lenni, akkor ne költs arra, amire nem muszáj. Bérelhető webáruházzal naponta egy alma árából megúszod a részedről szükséges befektetést, ha pedig már  beindult a dolog, később kedvedre szánhatsz több pénzt a fejlesztésre. A józan pénzügyi tervezéshez egyetlen kérdést kell eldöntened.

Mi a célod a webáruházzal?

Ha a következő Amazon vagy Google státuszra pályázol, akkor nem árt, ha már indulsz is némi kölcsönért a bankhoz. Ahhoz azonban, hogy az életstílusodat felszabadító, személyes érdeklődési körödből vagy hobbidból kiinduló, esetleg valamilyen kreatív ötletedre építő webáruházat nyiss, meglepően kevés induló tőkére lesz szükséged.

Számos ügyfelünk célja nem más, mint búcsút mondani az alkalmazotti szemléletre épülő életvitelnek, és megvalósítani álmait. Ehhez indulásként webáruházat bérelnek tőlünk, hogy előbb  kipróbálják, milyen lenne az élet a saját ötleteikre épülő vállalkozásuk vezetőjeként.

Ez a lépés kockázatmentes, mert a webáruház bérlése kis összegből megúszható. A közvetlen cél ez esetben nem a dollármilliók elérése, hanem egy olyan megbízható passzív jövedelem megteremtése, amely lehetővé teszi a további építkezést.

A minimál modell: dropshipping

A saját webshop elindításához elsősorban ötlet kell, nem pénz.

Egy működő modell lehet az ún. dropshipping, amely minimális befektetéssel járó logisztikai megoldás. A dolog lényege, hogy a kiskereskedelmi egység – mondjuk, a Te külön bejáratú, bérelt webshopod – értesíti a nagyobbik, partner webáruházat arról, hogy melyik termékre érkezett hozzád, a jól promózott kisbolthoz rendelés. Ezt aztán a szállítástól a pénzforgalomig a nagyobbik partner teljesíti, a kiskereskedő pedig százalékot kap a rendelés nyomán.

Egy ilyen modellben nem az a lényeg, hogy minél többet befektess, hanem hogy a tudásodat kihasználd. Még csak saját, előre kifizetett árukészleted sem kell legyen ahhoz, hogy üzletemberként boldoguljál. Ami kell, az az online világ és az online marketing (kommunikáció) folyamatosan fejlődő iparága és szakterülete iránti érdeklődés és némi nyitottság, amellyel játszva elsajátíthatod a saját webshop vezetésének fortélyait.

Ha gondoltál már arra, hogy szívesen kipróbálnád, milyen lehet az élet „bolttulajdonosként”, mi szívesen segítünk neked az indulásnál, a saját webáruházad kiemelten jutányos bérlésével!
Kíváncsi vagy a többi blog bejegyzésünkre is? Kattints ide.

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X