Tudástár

Barion bankkártyás fizetési mód beállítása a viaWeb webáruházban

Miután megvásároltad az online fizetés bankkártyával kiegészítő modult a viaWeb.hu bérelt webáruházadhoz, az adminisztrációs felületen a baloldali menüben megjelenik a "Webáruház/Barion beállítások" menüpont, ahol a fizetési beállításokat aktiválni kell a szükséges adatok kitöltésével.

A szükséges adatokat a Barion online regisztrációját követően, a fiókba bejelentkezve az Elfogadóhely kezelése menüpontra kattintva (1) tudod megkapni. A megjelenő szerkesztőfelületen kattints az Elfogadóhely létrehozása feliratú gombra (2).

A megjelenő panelen a következőket mindenképp ki kell kitöltened:

Elfogadóhely neve: kötelező mező, a tartalma teljes mértékben rád van bízva :)

Elfogadóhely URL-je: Ide a webáruházad domainnevét írd be, pl (3): http://domainnevem.hu

Elfogadóhely visszahívási URL-je: Itt a domainneveddel egybekötött url-t kell beírni a következő példa szerint (4):
http://domainnevem.hu/op/barion/callback

Elfogadóhely visszatérési URL-je: Itt a domainneveddel egybekötött url-t kell beírni a következő példa szerint (5):
http://domainnevem.hu/op/barion/redirect

Elfogadóhely leírása: kötelező mező, a tartalma teljes mértékben rád van bízva :)

Elfogadóhely kategóriája: kötelező megadni, többet is kiválaszthatsz.

A mezők kitöltése után a panel legalján az Új elfogadóhely létrehozása gombra kattintva kell véglegesíteni az elfogadóhelyet.

  

Az elfogadóhely létrehozását követően a webáruházad megjelenik az Elfogadóhelyek listájában, ahol a sor végén a Részletek feliratú gombra kattintva (6) találod meg az elfogadóhelyed Barionos adatait.

A Részleteket megjelenítő panelen találod azokat az adatokat, amiket a viaWeb.hu webáruházad adminfelületén meg kell adni, tehát a Publikus azonosítót (7) és a Titkos azonosítót (POSKey) (8).

Az elfogadóhelyedet a Barionnak még jóvá kell hagynia, de addig is a beállításokat elő tudod készíteni a viaWeb-es webáruházad adminfelületén is a Webáruház/Barion beállítások menüpontbanaz alábbiak szerint:

Barion fizetés aktív? Pipa *

* A Barion fizetés aktív lehetőség kipipálásával várd meg a Barion visszaigazolását, ezt egy "Barion elfogadóhely jóváhagyva" tárgyú e-mailben fogják jelezni. Amíg tűlük nem kapsz jóváhagyást, addig a fizetési mód nem működik. A megjelenítésével (aktiválásával) a vásárlóidnak megjelenik ugyan, de fizetni még nem fognak tudni.
 

Környezet: Éles

Publikus azonosító: A fentiek alapján létrehozott adatok szerint

Titkos azonosító (POSKey):  A fentiek alapján létrehozott adatok szerint

Barion email: Az az e-mail cím, amivel a Barion-ba regisztráltál

A Barion fizetés aktív lehetőség kipipálását és a beállítások Mentését követően a fizetési mód azonnal elérhető lesz a webáruházadban, nincs más teendőd.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X