Tudástár

Kezdőlap beállítása

Kezdőlapnak nevezzük azt a lapot, amely a weboldal megnyitásakor először lesz látható.

Mindig az a lap lesz a kezdőlap, amelyiknek üresen hagytuk az URL mezőjét.


Egyértelmű, hogy egy weboldalnak csak egy kezdőlapja lehet. Emiatt üres URL-lel csak egy lapot enged elmenteni a rendszer. Ha már létezik kezdőlap, tehát van üres URL-lel elmentett lap, akkor a következő hibaüzenetet adja a rendszer, hogy Már van ilyen urlel rendelkező Tartalom.

 


Ha új kezdőlapot kíván beállítani, először módosítania kell az aktuális kezdőlap URL-jét. Csak ezt követően tudja az új kezdőlapot üres URL-lel elmenteni.
 

Alapértelmezett kezdőlap

Amennyiben nincs beállítva kezdőlap, tehát a fentieknek megfelelően nincs olyan lap, amely URL-je üres, akkor a rendszer a menüpontokba rendelt és látható tartalmak közül vesz alapértelmezett kezdőlapot.

Ha a Főmenü tartalmaz látható elemeket, úgy a Főmenü első eleme lesz a kezdőlap.
Amennyiben a Főmenü nem tartalmaz elemeket vagy azok láthatósága nem engedélyezett, és a Fejléc menü tartalmaz látható elemeket, úgy a Fejléc menü első eleme lesz a kezdőlap.

Navigációs menü (breadcrumb)

A navigációs menü első eleme mindig látható és a kezdőlapra hivatkozik. Ennek megfelelően a navigációs menü elején kezdőlapnak beállított Menü szöveg fog megjelenni automatikusan.

Amennyiben nem kívánatos ezt az első elemet megjeleníteni, akkor a kezdőlapnak is be kell írni URL-t és a Főmenő első elemének kell beállítani.
Így a weboldal továbbra is ezzel a lappal fog kezdődni, de a navigációs menüben nem jelenik meg a menüneve.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X