Tudástár

Statisztika

A „Küldés” menüpont „Statisztika” lapján a kiküldött levelek kimutatása tekinthető meg. A lista oldalon a leveleket a tárgyukkal azonosíthatjuk, a táblázatban a legfontosabb információk láthatók: mikor, melyik listára, hány címre lett kiküldve a hírlevél és mennyi kiküldetlen levél maradt vissza.
 


 

A Tárgyra kattintva tekinthetők meg a hírlevél részletes statisztikája. A Címlista nevére kattintva az adott címlista tekinthető meg. Az Elrejt linkre kattintva a hírlevél statisztika a lista aljára kerül.

A hírlevél részletes statisztika lapján minden információ megtalálható a kiküldött levélről és a kiküldés eredményéről. Az adatok magukért beszélnek, de a linkkel ellátott adatok további lehetőségeket is kínálnak.
 


 

A „Címlista” linkre kattintva megtekinthető és szerkeszthető a címlista. A szerkesztése a kiküldött hírlevélre már nem lesz hatással.

A „Publikus” tulajdonságnál látható a hírlevél aktuális beállítása, de ez módosítható a mellette elhelyezett linkre kattintva.

A „Tárgy” linkre kattintva megtekinthető a hírlevél online változata.

A „Címek” mezőben látható hogy összesen hány címre lett kiküldve a hírlevél. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető címadatok listája.

A „Visszapattant levelek” mező azt összegzi, hogy a kiküldött címek közül hányról pattant vissza a levél és ez a címek hány százalékát jelenti. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető a címadatok listája.
Amennyiben az email címről 5 egymást követő alkalommal visszapattan a levél, úgy a cím inaktívvá változik és a rendszer nem küld több hírlevelet rá.

Az „Olvasás” mező összegzi, hogy a kiküldött levelek közül hányat nyitottak már meg és ez a címek hány százalékát jelenti. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető a címadatok listája.

A „Nem olvasta" mező összegzi, hogy a kiküldött levelek közül hányat nem nyitottak még meg és ez a címek hány százalékát jelenti. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető a címadatok listája.

A „Kattintás” mező összegzi, hogy a kiküldött levelek közül hányban kattintottak valamely linkre és ez a címek listájának hány százalékát jelenti. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető a címadatok listája.

"Küldési Hibás": ha ezen kategóriában értéket talál, kérem értesítsen minket az iroda@viaweb.hu mailcímen.

A „Leiratkozás” mező összegzi, hogy a kiküldött levelek közül hányban kattintottak a leiratkozásra és ez a címek hány százalékát jelenti. A szám egyúttal link is, amelyre kattintva megtekinthető a címadatok listája.

A „Forgalmi adatok” táblázatban napokra bontva láthatók az aktivitások összesítése.

A „Hivatkozások” részen látható, hogy milyen linkeket tartalmazott a kiküldött hírlevél és azokra külön-külön hányszor kattintottak.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X