Tudástár

PayPal beállítás

Miután megrendelted a PayPal online fizetési módot, az adminisztrációs felületen megjelenik a baloldali menüben a "Webáruház/PayPal beállítások" menüpont, ahol a lehetőséget aktiválni lehet a szükséges adatok kitöltésével.

Először is jelentkezz be a PayPal fiókodba a szokásos módon: https://paypal.com

A Merchant ID-t a fogaskerék (beállítások) menüre kattintva találod meg:

A PayPal Client ID-t és a PayPal Secret Key-t a fejlesztői oldalon tudod megszerezni, amit a https://developer.paypal.com/ cím megnyitásával lehet elérni. Itt válaszd a "Dashboard" lehetőséget a jobb felső sarokban, és a megjelenő oldal közepe táján kattints a "Create app" gombra.
A megjelenő űrlapot töltsd ki. Az APP name esetében jó megoldás, ha a webáruházad címét írod be.

Az app elkészítését követően megkapod a szükséges infókat (Client ID és Secret key), mind a Sandbox mind pedig a Live üzemmódhoz.
A Sandbox csak tesztelésre szolgál, a Live pedig az éles alkalmazás. Ha biztosan használni akarod a rendszert, akkor azonnal használhatod a Live lehetőséget. Ezek között a jobb felső sarokban tudsz a kék/fehér kapcsolóva.

Az így megszerzett adatokkal töltsd ki a beállításokat a viaweb adminfelületén. Figyelj a Sandbox, vagy Live/Éles legördülőlista egyezzen meg a paypal beállítsoknál kiválasztott móddal!
Ahhoz, hogy a webáruházban a fizetési módoknál megjelenjen  a PayPal, a PayPal Fizetés aktív jelölőnégyzetben pipának kell lennie!

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X