Tudástár

Kép beillesztés

Kép
Kép feltöltése és beillesztése a tartalomba vagy a kijelölt kép adatainak módosítása. Az ikonra kattintva megjelenő panelen választható kép a szerverről, vagy feltölthető új kép a merevlemezről. A kép kiválasztása után további beállítások adhatók meg.

Kép feltöltése
A kép ikonra kattintva megjelenő részen a "Tallózás" ("Browse") gombbal választható ki a kép a merevlemezről. A "Küldés a szerverre" gombra kattintva kezdődik meg a kép feltöltése.

Amikor a feltöltés befejeződik automatikusan előtérbe kerül az "Alaptulajdonságok" fül, ahol az újonnan feltöltött kép már ki van választva.

Kiválaszott kép beállításai az "Alaptulajdonságok" fülön:

Hivatkozás: a kép elérési útvonala, automatikusan kitöltésre kerül a kép feltöltésekor
Buborék szöveg: Hírlevél esetében a kitöltése nem lényeges.
Szélesség, Magasság: A kép méreteinek beállítása (az értékek képpontban vannak megadva).
Aránymegtartás gomb (lakat jel): bekapcsolva ha a kép szélességét változtatjuk a magasság automatikusan arányosan változik, a kép nem torzul
Eredeti méret visszaállítása (vissza nyíl jel): a kép eredeti mérete kerül visszaállításra
Keret: A kép kerete képpontokkal megadva. 0: a keret nem látható. 1 vagy több: a keret látható, a szám növelésével vastagszik.
Vizsz. Táv: A kép vízszintes eltartása a szövegtől képpontokkal megadva. 0: nincs távolság. 1 vagy több: kép távolabb jelenik meg a szövegtől, a szám növelésével nő a távolság.
Függ. Táv: A kép függőleges eltartása a szövegtől képpontokkal megadva. 0: nincs távolság. 1 vagy több: kép távolabb jelenik meg a szövegtől, a szám növelésével nő a távolság.
Igazítás: A kép igazítása a tartalmon belül: jobbra vagy balra.

Kép választás a szerverről
A "Böngészés a szerveren" gombra kattintva megtalálhatóak a korábban feltöltött képek. A megfelelő kép dupla kattintással választható ki.

Kép nagyítás beállítása

1. A Kép tulajdonságainál a Hivatkozás fülre kattintva a Böngészés a szerveren gombbal válaszd ki a nagyítandó képet.
2. A Cél legördülő listában pedig válaszd ki a "Új ablak (_blank)" lehetőséget.

Kiskép megnyitás az oldal fölé colorbox-szal

1. A Kép tulajdonságainál a Hivatkozás fülre kattintva a Böngészés a szerveren gombbal válaszd ki a nagyítandó képet (lásd az előző ábrán).
2. A  További opciók fülön a Stíluskészlethez be kell írni: colorbox


Így kattintható lesz a kép, és a kép oldalhoz igazított optimális méretben, az oldal fölé emelve jelenik meg.

Kép keresőoptimalizálása

A képeket is lehet optimalizálni a keresők számára, hogyha az Alaptulajdonságok fülön kitöltjük az "Alternatív szöveg" mezőt; illetve a További opciók fülön a Súgócímke mezőt.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X