Tudástár

Címlisták

Új címlista létrehozása

A Hírlevél menü, Címlisták menüpont „Új címlista” lapján korlátlan számú címlistát hozhat létre. A címlista lehet „Publikus” és lehet „Feliratkozás” jellegű is.

A Publikus címlisták a hozzá tartozó leírással és a kiküldött publikus hírlevelek listájával megjelenik a viaWeb.hu weboldalán:
http://[-DOMAIN NAME-]/nw/showlist/[-LISTA-ID-]

A Feliratkozás engedélyezésével a látogatók egyszerűen feliratkozhatnak a viaWeb.hu weboldalán, és a Facebook oldalon keresztül is.
Erről részletes tájékoztató a Hírlevél feliratkozás saját weboldalról viaWeb címlistára súgó témában olvasható.

A levélküldés okát mindig ki kell tölteni! Például: 'Ezt a hírlevelet azért kapta, mert feliratkozott weboldalunkon ....
 


 

Címek rögzítése

A címlistákhoz a Hírlevél/Címlisták menüpont „Egy cím rögzítése” lapján egyesével rögzíthetünk e-mail címet és a címzett nevét. A cím rögzítése előtt ki kell választani, hogy melyik címlistára szeretnénk felvinni új adatokat.


A Hírlevél/Címlisták menüpont „Tömeges címrögzítés” lapján viszont egyszerre több cím/címzett párost rögzíthetünk. A „Tömeges címrögzítés” használata akkor előnyös ha már rendelkezünk hírlevélre feliratkozottak címlistájával, mert így ezt a listát könnyedén feltölthetjük (beimportálhatjuk) a rendszerbe.

A tömeges címrögzítésnél a cím/címzett párosokat kötött formában kell megadni. Először az e-mail címet utána pontosvesszővel elválasztva a címzett nevét. Egy sorba egy cím/címzett páros kerülhet.

[-e-mail CÍM-];[-CÍMZETT NEVE-]
[-e-mail CÍM-];[-CÍMZETT NEVE-]
[-e-mail CÍM-];[-CÍMZETT NEVE-]
[-e-mail CÍM-];[-CÍMZETT NEVE-]

A duplikációkat mentéskor kiszűri a program.

Tipp: excel-ből .csv file-ba való mentéskor lehetőség van ilyen formátum megadására.
Rendszerünk a .csv file-okból az adatokat a Csv Import segítségével is fel tudja tölteni a Címlistába.

Mentett címlisták

A Hírlevél/Címlisták menüpont „Mentett címlisták” lapján kezelheti a címlistákat. Itt szerkesztheti a címlista adatait, indíthat címrögzítést vagy törölheti a listát.

A fiók elkészítésekor automatikusan létrejön egy címlista. A címlista elnevezése: Első hírlevél lista. Ezt a 'Szerkesztés' gombra kattintva nyugodtan átnevezheti.


Címlista kezelése

Ha a címlista nevére kattint, állapotuk szerint külön listákba csoportosítva tájékozódhat a címlista címeiről. A listában található címek törölhetők, adataik módosíthatók.
 

Összes: Ez a lista mindazon címeket tartalmazza, amelyek valamilyen kapcsolatban voltak/vannak a címlistával.

Aktív: Ez a lista tartalmazza azokat a címeket amelyekre jelenleg küldhetők hírlevelek.

Leiratkozott: Ez a lista tartalmazza azokat a címeket, amelyek szerepeltek a címlistában de a címzettjük már leiratkozott a hírlevélről.

Megerősítésre vár: Ez a lista tartalmazza azokat a címeket, amelyek feliratkozását kezdeményezték de még nem igazolták vissza a megerősítő e-mailben küldött linkkel a felírt e-mail cím helyességét.

Visszapattanás miatt felfüggesztve: Ha az e-mail címre küldött hírleveleket nem sikerült kézbesíteni, úgy a cím a Visszapattant címek listára kerül. Azokra a címekre nem küld több levelet a rendszer, ahonnan 5 alkalommal visszapattant hírlevél.
Ha az így letiltott címen később mégis elolvasnak egy hírlevelet, vagy kattintás történik, akkor a visszapattanások száma törlődik és a rendszer újra küld levelet, a cím az Aktív címek közé kerül. A visszapattanások számának manuális törlésére is van lehetőség itt a listában.

A 'Címlista szerkesztése' gombra kattintva módosíthatjuk címlistánk adatait.

A 'Címlista exportálása' gombra kattintva kiexportálhatjuk ügyfeleink adatait egy Excel file-ba.
A 'Character set' menüben válasszuk az 'Unicode (UTF-8)' beállítást.
A 'Language' menüben válasszuk a 'Hungarian' beállítást.

Címadatok módosítása

A Címlista csoportosított listájában ('Megnéz' gombra kattintva érhető el) az egyes címek mellett a „Szerkesztés” menüre kattintva lehetőség van a címadatok szerkszetésére.

Csak azok a címadatok módosíthatók, amelyek a viaWeb.hu adminfelületen keresztül lettek rögzítve. Ha a felhasználó valamely külső feliratkozó űrlap használatával került a címlistára, úgy az adatainak módosításra nincs lehetőség.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X