Tudástár

Termékkatalógus

Amennyiben Ön termékeit vagy szolgáltatásait szeretné népszerűsíteni a weboldalán javasolt valamilyen termékkatalógusba szerveznie őket. Három féle katalógus létrehozását támogatja a rendszer, amelyekről részletesen olvashat az alábbiakban.

Termékkatalógus kategorizált termékekkel

Amennyiben Önnek sok terméke van, akkor a professzionális termékkatalógus kialakításához célszerű a termékeit valamilyen szempont szerint termékkategóriákba csoportosítva megjelenítenie.

Ez esetben a kategóriáknak hozzon létre egy-egy új Termékkategóriát. A Termékkategória leírásánál részletezze a kategória valamennyi elemére vonatkozó általános tulajdonságokat. Ezt követően hozza létre a termékeket a megfelelő kategóriákba. A Termék leírásánál részletezze azok speciális tulajdonságait.

A Termék típusú tartalom előnye, hogy egységes formában jeleníti meg a termék adatokat, úgymint ár, akciós ár, stb. Ha az árak megjelenítése kiemelt szerepet kap a weboldalán, mindenképp ez a módszer javasolt.

Termékkatalógus képgaléria elven

Amennyiben Ön néhány terméket kíván részletesen bemutatni a weboldalon és sok képpel kívánja illusztrálni, akkor a termékkatalógus kialakításához célszerű képgalériát használnia.

Ez esetben minden termékének hozzon létre egy-egy új galériát. A Galéria szövegénél mutassa be részletesen a terméket, majd mentés után csatolja a galériához a terméket illusztráló képeket.

Miben különbözik a Termékkatalógus a Webáruháztól?

A Webáruházban és a kategorizált termékkatalógusban megjelenített termékeknek ugyanazok a paraméterei. Terméknév, leírás, ár stb.
A különbség annyi, hogy a webáruházban lehetőség van a termékek megrendelésére is, amely megrendelések további ügyintézésére lehetőség van az adminisztrációs felület Vásárlások menüpontjában.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X