Tudástár

Keresőoptimalizálási tippek

Jó pozíciót szeretnél elérni a Google kereső találatai között? A következőkben megvizsgáljuk azokat a legfontosabb szempontokat, melyekkel növelheted oldalad látogatottságát a keresők segítségével!

Weboldalad fut, elérhető, de a látogatók, vásárlók csak alacsony számban vannak jelen? Ideje tenni valamit, hogy az üzlet beinduljon!

 

Nézzük a legfontosabb keresőoptimalizálási tanácsokat:

1. Vedd figyelembe az optimalizálás szempontjait az internetes megjelenést reprezentáló domain név kiválasztásában:

Ha például lámpát szeretnél árulni, akkor egy ilyen domain név, mint "miniwebbolt.hu", nem sokat segít. Sokkal találóbb lenne egy olyan domain név, mely tartalmazza a lámpa szót, például: "lampawebbolt.hu".
Szeretnéd, ha a márkaneved is elterjedt lenne? Ha nem lesz túl hosszú, megjegyezhetetlen a domain neved, akkor a kulcsszó és a márkanév párosa is megoldás lehet, de gondold csak meg, mi az akadálya annak, hogy több domain neved is legyen? Aki akar a márkaneved alapján találhat rád, aki pedig a fő kulcsszavadra keres, az is beléd botlik!
 

2. A "legjobb" kulcsszó hibája:

A másik gyakori hiba az, ha az új honlapodhoz kitalálod a "legjobb" szót, azt, amire az emberek a leggyakrabban rákeresnek, és erre kezdesz el optimalizálni. Ha a fenti példánál maradunk, nyilván a legelső kulcsszó maga a 'lámpa'. Ha erre a szóra próbálunk keresőoptimalizálni, mi fog történni? Erőfeszítéseink elvesznek a nagy versenyben, és a sok millió weboldal között sehogy sem sikerül előkelő helyre kerülni.
Nézd csak meg, hány találat van erre a szóra a Google-ben? Jelen pillanatban több, mint 3 millió. Okos döntés a keresőszavakat minden esetben ilyen szemmel vizsgálni, és olyan szavakra optimalizálni, melyeknél jó esélyünk van kedvező pozíciókat elérni.
Sőt! Ne csak szavakban, annál inkább specifikusabb, személyre szabottabb kifejezésekben gondolkodj, így nagyobb esélyed van az igazi, célirányos találati listán jó eredményt elérni, és valóban a célcsoportodat megtalálni.
Apropó célcsoport: van esetleg bármilyen szleng, hétköznapi szó, amit az emberek használnak a célpiacodon? Használd Te is azokat! A többség nem biztos, hogy a szakszavakra keres! Gondolkodj tehát a célcsoportod fejével! Ők mit írnának a keresőbe, vagy TE mire keresnél rá, ha a TE SAJÁT szolgáltatásod, terméked iránt érdeklődnél?

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X