Tudástár

Slideshow (képváltó) laptípus

A Slideshow (képváltó) laptípus alkalmazásával szöveges tartalmaink mellett látványosan meg tudjuk jeleníteni képeinket is.

Új Slideshow laptípus létrehozása

Az adminisztrációs felület Weboldal/Tartalom menüpontjában az Új tartalom gombra kattintva az „Új slideshow” ikonra kattintva hozható létre.

A Slideshow laptípus szerkesztésénél ugyanazok a beállítások állnak rendelkezésre, mint egy új Szöveges lap típusú tartalom létrehozásánál. A részletes leírás a Szöveges lapok - tartalom típus súgómenüpontban olvasható.

A különbség, hogy itt 2 szövegszerkesztő dobozt találunk, mivel a képváltónk képei felé és alá is lehet tartalmat feltölteni.

 

A laptípus ezen kívül a Slideshow beállításokkal bővül ki:

Lapozási mód: a képek váltakozásakor megadható effektek. Az elavult böngészőkben (amik nem támogadják a 2D és 3D átmeneteket) a fenti beállítástől függetlenül "Halványodás" lesz a lapozási mód.
Váltás miniatűr előképekkel: A képváltó alatt megjelennek a képek lekicsinyített előképei, ezekre kattintva is tudjuk nézegetni a slideshow képeit
Navigálás Előző/Következő gombokkal: A képváltó alatt bal és jobb oldalon megjelenő gombokkal tudjuk a slide show képeit lapozni
Automatikus indítás: a slide show a lap betöltésekor automatikusan elindul, a képek automatikusan váltakoznak
Lapozások közti idő: beállításával megadható, hogy automatikus indítás esetében mennyi idő teljen el a lapozások között. Az értéket milliszekundumban (my) kell megadni, csak a számot beírva.
Lapozás ideje: beállításával megadható, hogy a lapozás milyen gyorsasággal történjen. Az értéket milliszekundumban (my) kell megadni, csak a számot beírva.
Képfelirat háttérszíne: ha a képekre teszünk feliratokat, azok háttérszíne megadható, a mező üresen hagyva 'átlátszó' háttérszínt eredményez.
Képfelirat színe: ha a képekre teszünk feliratokat, a betűszínt adhatjuk meg itt.
Maximum szélesség: a képváltó szélessége adható meg itt %-osan, vagy képpontban (px).

Képek feltöltése

Tanács: A slideshow (képváltó) akkor lesz tökéletes, ha egyforma méretarányú képek váljták egymást. Tehát a slideshowban vagy csak fekvő, vagy csak álló képek szerepeljenek, egyforma méretben.
Ez könnyen ellenőrizhető a csatolt képek listájában a képméretek összehasonlításával.

 

Az 'Új kép feltöltése feliratra kattintva tölthetők fel a slide show képei, és ez alatt a Csatolt képeknél láthatjuk őket. Sorrendjüket a zöld nyilakkal is módosíthatjuk.

Képek szerkesztése:
Kép feltöltése: a "Feltölt" mezőt kijelölve a "Tallózás" ("Browse") gombbal választható ki a kép a merevlemezről. A kép megnyitása után automatikusan be is töltődik a slide show képei közé (az oldal mentése után).
Cím: a kép címének megadása (nem kötelező kitölteni).
Leírás: A kép leírásának megadása (nem kötelező kitölteni).
link (http-vel): linket is elhelyezhetünk a képre, tehát ha az adott képre rákattint az olvasó, egy weboldal nyitható meg. Ha nem teszünk linket a képre, akkor rákattintva az adott kép nagyítva jelenik meg.
Megnyitás helye: kiválasztható, hogy az adott ablakban vagy új ablakban nyíljon meg a link, amit előtte megadtunk.
Sorrend: a képek sorrendjének beállítására itt is lehetőség van.
 

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X