Tudástár

Műveletek az elmentett lapokkal – módosítás, sorrendezés, törlés

A korábban létrehozott tartalmak a Weboldal/Tartalom menüpontjában találhatjuk meg.

Három táblázatra bontva láthatóak a lapok legfontosabb adatai és innen érhetők el a különböző műveletek.
A sor elején látható ikon utal a tartalom típusára, ezt követi a tartalom azonosítására szolgáló "Menü szöveg", majd a láthatóságot jelző ikon  és végül a műveletek elvégzésére való gombok (Töröl, Másol, Előnézet, Szerkeszt). A táblázatokban a Töröl, Másol, Előnézet és Szerkeszt műveleti gombokon kívül láthatóak a gombokamelyek a menüpontok sorrendezésére valóak. 

Az első táblázat egy összegző táblázat, amelyben a teljes lap struktúra látható, a menü nevek szerinti ABC sorrendben. A sorok végén található műveleti gombokkal (Töröl, Másol, Előnézet, Szerkeszt) kezdeményezhetők az alapvető műveletek.

A második táblázat a Fejlécmenü elemeit, a harmadik táblázat pedig a Főmenü elemeit tartalmazza külön kiemelve.

 


 

A Töröl műveleti menüre kattintva a tartalom véglegesen törlésre kerül.

A Másol műveleti menüre kattintva a tartalom minden beállított tulajdonságával és tartalmával együtt másolásra kerül. Az így létrehozott lap elnevezése: Eredeti név(másolat). Az így létrehozott tartalom automatikusan megnyílik szerkesztésre.

Az Szerkeszt műveleti menüre kattintva a tartalom megnyílik szerkesztésre. A szerkesztés ugyanazon űrlapon keresztül történik, mint amelyet az új tartalom létrehozásakor használtál.

 A sor végén található zöld ikonnal sorrendezhetők a menüpontok az adott menüszerkezeten belül. Kattints a fel-le nyílra, hogy a menüpont a megfelelő helyére kerüljön a menürendszerben.

 A szemet ábrázoló ikon jelzi az elem láthatóságát.
 Az áthúzott szemet ábrázoló ikon jelzi, hogy az adott menüpont nem jelenik meg a menüszerkezetben (nem látható a weboldalon, csak az admin felületen az adott lap Előnézeti képére kattintva látható).

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X