Tudástár

Fejléc

Itt adhatók meg a fejléccel kapcsolatos beállítások.


Nagyításhoz kattintson a képre

Fejléc hivatkozás: a fejlécre való kattintás esetén az itt megadott hivatkozást nyitja meg a rendszer. A domain nevet megadva a mindenkori kezdőoldalra lehet navigálni vele.

Hivatkozás megnyitása: Beállítható, hogy a fenti link új böngésző ablakban vagy ugyanabban a böngésző ablakban nyíljon meg.

Szövegszín: A mezőbe kattintva a megjelenő színválasztó paletta használatával beállítható, hogy milyen színnel jelenjen meg a fejléc szöveges tartalma. A színpaletta használatáról részletesen a Színpaletta használata súgómenüpontban olvashat.

Háttérszín: A fejléc hátterének színe. Ha üresen hagyja a mezőt és fejlécképet sem tölt fel, akkor a háttér átlátszó lesz. A színpaletta használatáról részletesen a Színpaletta használata súgómenüpontban olvashat.

Fejléckép: A fejléc hátterében megjelenő kép feltöltése.

(Információ fejléckép szerkesztéshez:
A viaweb.hu szoftvere minden képfeltöltésnél 85%-os tömörítést végez, a weboldalak gyorsabb megjelenése érdekében. Ez az arány "Very High Quality"-nek (Nagyon magas minőségnek) felel meg, tehát alapjában véve nem okoz minőségromlást, csak a fájl mérete csökken, így a böngészők gyorsabban meg tudják jeleníteni.
Amennyiben az eredetileg feltöltött kép már eleve tömörített volt, akkor előfordulhat a vártnál nagyobb veszteség, ami szemmel látható minőségromlást eredményez megjelenítéskor (tehát a weboldalon rosszabb minőségű képet látunk, mint az eredeti képünk volt). Ha nem fényképet, hanem szerkesztett képet szeretnél feltölteni, a kép elkészítésekor hagyd a minőség beállítást a maximumon - a viaweb.hu szoftvere automatikusan optimalizálja a képet.)

Fejléckép megjelenítés: megadható, hogy a feltöltött fejléckép hogyan töltse ki a teret (Ismétléssel, nyújtással vagy eredeti méretben)

Fejléckép pozicionálás: megadható, hogy a feltöltött fejléckép a fejléc melyik részén jelenjen meg (például: jobbra középen, balra fent, balra lent)

Mobil logó: mobil telefonon megjelenő logo. A kép mérete: 90 x 30 pixel.

Külső Css hivatkozás: a viaWeb.hu rendszer lehetőséget kínál arra, hogy egyedi stílusdefiníciókkal szabd testre a weboldal kinézetét. Kérjük, csak akkor használd ezt a mezőt, ha ismered a CSS stílusleíró nyelvet.

Külső js hivatkozás: a weboldal működését befolyásoló külső js hivatkozások. Kérjük, csak akkor használd ezt a mezőt, ha ismered js hivatkozásokat.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X