Tudástár

Galériák

Az adminisztrációs felületen korlátlan számú galériát hozhatsz létre a weboldaladhoz, amelyeket tetszés szerint jeleníthetsz meg akár önálló menüpontként, akár almenüként akár egy lap végére illesztve.
 

Új galéria létrehozása

Az adminisztrációs felületen a Weboldal/Tartalom menüpontra kattintva az Új tartalom gombra kattintva válaszd az 'Új galéria' ikont.

 

A galériánál ugyanazok a beállítások állnak rendelkezésre, mint egy 'Szöveges lap' típusú tartalom létrehozásánál. A részletes leírást a Szöveges lapok - tartalom típus súgómenüpontban olvashatod.

A Szöveges lapoknál megszokott beállításokon kívül lehetőség van Index képet is feltölteni.
Ha a galériát egy "szülő oldal" (felsőbb oldal) tartalomában szerepelteted, úgy ez az index kép fog megjelenni a szülő lap tartalmának végén. Az index kép automatikusan átméretezésre kerül 800*600 pixel méretűre.

 

Képek feltöltése a galériába

Az alapbeállítások után a Csatolt képek részen nyílik lehetőség a képek feltöltésére.

Képfeltöltés egyesével:

Az Új kép feltöltése műveleti menüre kattintva a következő felület lesz látható:

Műveletek: a Fájl kiválasztása ikonra kattintva kiválasztható a galériába feltöltendő file.

Sorrend: megadható, hogy a kép hányadik helyen szerepeljen a képgalériában.

Leírás: a weboldalon a képgalériában az adott kép alatt megjelenő szöveg.

Alt szöveg: Alternatív szöveg. A weboldalon alap esetben nem látható. Ha a böngésző valami miatt nem jeleníti meg a képet, ez a szöveg látható a kép helyén.
Keresőoptimalizálás szempontjából fontos a kitöltése. A keresőrobotok nem látják a kép tartalmát, emiatt fontos az alternatív szöveg mező kitöltése is.
A kép tartalmára vonatkozó kulcsszavakat tartalmazza. A kulcsszó lehet kifejezés is (több szóból álló).

 

A Tömeges képfeltöltés műveleti menü lehetőséget kínál arra, hogy az adott galériába egyszerre több képet tölthess fel. A menüre kattintva az alábbi felület lesz látható:


Nagytáshoz kattints a képre

A "Hozzáadás" gombra kattintva tallózhatók be a merevlemezről a feltöltendő képek. A Ctrl gomb nyomva tartása mellett egyszere több fájl kijelölésére is lehetőség van.

A képek kiválasztását követően az "Indítás" gombra kattintva indítható el a feltöltés.

A feltöltési folyamatról grafikus visszajelzést ad a rendszer. A kép akkor töltődött fel, amikor a neve sorában zöld pipa látható.
 


Nagytáshoz kattintson a képre

A feltöltés akkor tekinthető befejezettnek, amikor minden sor végén zöld pipa ikon látható. A lap csak ekkor hagyható el. Amennyiben a feltöltési folyamat alatt elkattintasz a lapról, úgy a feltöltési folyamat félbeszakad.

 

Galériával kapcsolatos általános beállítások

Amennyiben a rögzített képek darabszáma meghaladja a 20 darabot, úgy a weboldalon a galéria alján megjelenik a "lapozó" funkció, a képek 20-asával jelennek meg a weboldalon.

A lapozás funkció testre szabható a Weboldal / Weboldal beállítások "Általános" menüpontban.

 

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X