Tudástár

Termékek feltöltése a termékkategóriába

Termékek feltöltésére az egyes termékkategóriák szerkesztőfelületén van lehetőség. Az alapbeállítások után a Termékek részen található a termékek feltöltése funkció, illetve a már feltöltött termékek listája.

Az „Új termék” gombra kattintva lehet új terméket csatolni az adott termékkategóriához:

A termékeket másolni is lehet, másoláskor minden adat átkerül a másolt termék adataihoz, a SEO (keresőoptimalizálási) beállítások is.

A  termék szerkesztésénél nagyrészt ugyanazok a beállítások állnak rendelkezésre mint egy új Szöveges lap létrehozásánál. A részletes leírás a Szöveges lapok - tartalom típus súgómenüpontban olvasható.

Csak a termékekre vonatkozó speciális adatok


Rendelhető: 'Webáruház csomag' előfizetés esetén beállításával a termék rendelhető állapotban van, kikapcsolásakor a termék maga látszik az oldalon, ám nem rendelhető, erre egy rövid szöveg is figyelmeztet.
'Weboldal csomag' vagy 'Mini weboldal csomag' előfizetés esetén beállításának nincs jelentősége.
 

Terméknév: a termék listákban és a termék adatlapon feltűntetett termék elnevezés

Ár: a termék bruttó ára

Akciós ár: a termék akciós bruttó ára. Amennyiben ez ki van töltve, úgy a weboldalon mindenhol ez az akciós ár fog szerepelni. A régi ár is látszódik, az akciós ár alatt kisbetűvel és áthúzva. Az akciós termékek automatikusan listázásra kerülnek a kezdőlap végén is, ha a kezdőlap Szöveges típusú lap. Egyéb típusú kezdőlap esetén a "Weboldal/Általános beállítások" menüpontban a "Termékek a kezdőlapon" jelölőnégyzet bekapcsolásával kell engedélyezni a megjelenést.

Kiemelt termék: azok a termékek, amelyeknél ez a lehetőség meg van jelölve, automatikusan listázásra kerülnek a kezdőlap tartalmának végére (az akciós termékek elé), ha a kezdőlap Szöveges típusú lap. Egyéb típusú ezdőlap esetén a "Weboldal/Általános beállítások" menüpontban a "Termékek a kezdőlapon" jelölőnégyzet bekapcsolásával kell engedélyezni a megjelenést.

Ha egy termékkategóriában nincsenek termékek, de vannak alkategóriák, akkor a termékkategória listalapján is az alkategóriák kiemelt termékei jelennek meg.
 

Sorrend: beállítható a termékek megjelenési sorrendje

Termék azonosító: az adminisztrációs felületen a rendeléseknél és a rendelésről küldött tájékoztató emailben kerül megjelenítésre. A webes felületen nem jelenik meg. A termék cikkszáma, használata megkönnyíti a rendelés teljesítését.
 

Termék tömege: csak a Webáruház plusz csomag előfizetőinél van jelentősége. Itt állítható be a DPD futárköltség számításhoz szükséges termék tömeg (a termék tömegét kilogramban kell megadni).
 

Index kép: Lehetőség van továbbá termékképet (Index kép) is feltölteni.
Ez a kép fog megjelenni a termék listában kis méretben (100x100px) és a termék adatlapján közepes méretben (300x300px). Amennyiben az eredetileg feltöltött kép 300x300px -nél nagyobb felbontású volt, úgy a termék adatlapon a termékképre kattintva tovább nagyítható az (max: 800x600 méretre).
A termékképek átméretezése automatikusan megtörténik a termék elmentésekor.
Támogatott képfájlok: nem transzparens png és jpg.

Általános beállításként amennyiben a rögzített termékek darabszáma meghaladja a 20 darabot, úgy a weboldalon a terméklista alján megjelenik a "lapozó" funkció, a termékek 20-asával jelennek meg a weboldalon.

Az elemszámot és a lapozást a Weboldal/Weboldal beállítások/Általános menüpontban az Elemszám/Oldal és a Lapozás funkció mezőknél lehet módosítani. 

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X