Tudástár

Új szöveges lap létrehozása

Az adminisztrációs felület Weboldal/Tartalom menüpont Új tartalom gombjára kattintva hozhtasz létre új lapokat a weboldalhoz:
 

 

Látható: A jelölőnégyzet bekapcsolásával állítható be, hogy a lap elérhető legyen a a weboldalról. Beállítása csak a lap szerkesztésének befejezése után javasolt. Így biztosított, hogy csak a végleges tartalom kerüljön a látogatók elé.

Menü szöveg: Itt adható meg, hogy a lap a menüben milyen szöveggel jelenjen meg. Maximum 1-3 szó használata javasolt.

URL: A lap hivatkozása, amely a domain nevet követi. A böngésző címsorában ezzel a hivatkozással lesz elérhető a lap.
Az URL csak angol kisbetűket, nagybetűket, számokat valamint kötőjelet és alsóvonást tartalmazhat. a-z; A-Z; 0-9;-;_

Szöveg: A szövegszerkesztő mezőben írható meg a lap tartalma. A mező hasonló menüsorral és szerkesztési lehetőségekkel rendelkezik mint a Word szövegszerkesztő. A teljesség igénye nélkül lehetőség van betűméret beállítására, betűtípus és szín választásra, szöveg igazítására, link vagy akár kép beillesztésére is.

Az egyes lehetőségek használatáról részletesen a Szövegszerkesztő használata súgótémában olvashatsz.

Egyedi fejléckép: az adott menüponthoz egyéni fejléckép feltöltési lehetőség

 

Legördülő menük

SEO: A zöld +SEO gombra kattintva az alapvető keresőoptimalizáláshoz szükséges lehetőségek jelennek meg

Keresőmotorok láthatják?: Beállításával megadhatja, hogy a keresőmotorok láthassák az oldalt.

Cím: Meta adat. A lap címe, amely az első sorban, a böngésző fejlécében látszik. Keresőoptimalizálás szempontjából fontos, hogy a lap tartalmának megfelelő címet tartalmazza.
Illetve a keresőoldalak (pl.: google.hu) találati oldalán jelenik meg.

Meta Leírás: Meta adat. Keresőoptimalizálás szempontjából fontos a kitöltése. A lap tartalmának összefoglalását tartalmazza, amely nem haladhatja meg a 150 karaktert.
A weboldalon nem látható. A keresőoldalak (pl.: google.hu) találati oldalán jelenik meg.

Meta keywords: Meta adat. A weboldalon nem látható. Keresőoptimalizálás szempontjából fontos a kitöltése. A lap tartalmára vonatkozó kulcsszavakat tartalmazza vesszővel elválasztva. A kulcsszó lehet kifejezés is (több szóból álló). Egy kulcsszó kifejezésként csak egyszer szerepeljen, de egy szó szerepelhet több kifejezésben is, ha azok ettől még különbözőek lesznek.
Maximum 5 kulcsszó használata javasolt.

Letölthető rövid SEO tartalomkezelési segédlet itt!

 Menü, pozicionálás: A +Fejlécmenü, Főmenü, Almenü, Jelszó gombra kattintva további lehetőségek jelennek meg, amellyel a lap megjelenése állítható be.

Fejlécmenüben szerepel?: A jelölőnégyzet bekapcsolásával a lap meg fog jelenni a Fejléc menüben, a Menü szöveg-nél megadott néven. A fejlécmenüben szerepeltetett tartalmakat a "Tartalmak listája" menüpont alatt a kis zöld nyilakkal lehet sorrendezni (részletek a Tartalom kezelése súgótémakörben).

Főmenüben szerepel?: A jelölőnégyzet bekapcsolásával a lap meg fog jelenni a weboldal Főmenüjében, a Menü szövegnél megadott néven.

Szülő oldal: A lapok alá-fölé rendeltségét lehet beállítani vele. Ha a lapnak be van állítva szülő oldal, úgy az adott lap a szülőoldal almenüjeként is megjelenhet.

Almenüben szerepel?: A jelölőnégyzet bekapcsolásával a Szülő lap-nak beállított menüpont almenüjében kerül megjelenítésre ez a lap.

Tartalomban szerepel?: A jelölőnégyzet bekapcsolásával a Szülő lap tartalmának végén linkelve kerül megjelenítésre ez a lap.

Jelszó: létrehozható jelszóval védett tartalom, ha ebbe a mezőbe egy általad megadott jelszót írsz, a weboldal ezen tartalmát csak az ezen jelszót megadók láthatják.

 

 

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X