Tudástár

Mobil weboldal

A mobil weboldal a weboldal mobiltelefon készülékre optimalizált változata. A mobil weboldal gyorsan töltődik be a mobiltelefon készülékeken, és felépítése előnyös a kis képernyőn történő böngészéshez.

Minden viaWeb.hu weboldalból automatikusan generálható mobilkészülékekre optimalizált mobil weboldal is.

A viaWeb.hu weboldalak rendelkeznek mobilkészülék felismerő funkcióval. Ez azt jelenti, hogy ha a látogató számítógépről internetezik, akkor a viaWeb.hu weboldalának böngészős változatát látja, de ha valamilyen mobiltelefon készülékről tekinti meg a weboldalt, akkor automatikusan a mobil változat jelenik meg.

A viaWeb.hu weboldal adminisztrációs felületén beállítható, hogy mikor milyen weboldal jelenjen meg.
Ha Ön már rendelkezik a viaWeb.hu-n kívül böngészős weboldallal vagy mobil weboldallal, akkor igény szerint beállíthatja azoknak a megjelenítését is.
 


Ha a böngészős és mobil változatot is a viaWeb.hu szolgáltatásával szeretnéd láttatni, akkor nincs más teendőd, mint a Böngészős változatnál és a Mobil változatnál is a 'viaWeb.hu szolgálja ki' lehetőséget megjelölve elmenteni az űrlapot. (Az alapbeállítás is ez.)

Ha már rendelkezel mobil weboldallal (a viaWeb.hu szolgáltatásán kívül) és azt a mobil weboldalt kívánod megjeleníteni, akkor a Mobil változatnál a 'Külső site' lehetőség megjelölése szükséges.
Ha a 'Külső site'-ot jelölted meg, akkor alatta meg kell adni a külső weboldalnak az url címét is. Mentés után a mobilos látogatók automatikusan átirányatásra kerülnek az itt megadott külső mobil weboldal url-jére.

Ha már rendelkezel normál, böngészős weboldallal (a viaWeb.hu szolgáltatásán kívül) és a viaWeb.hu rendszer mobil weboldal funkcióját szeretnéd használni, akkor a Böngészős változatnál a 'Külső site' lehetőség megjelölése szükséges.
Ha a Külső site-ot jelölted meg, akkor alatta meg kell adni a külső weboldalnak az url-jét is. Mentés után a számítógépről érkező látogatók automatikusan átirányatásra kerülnek az itt megadott külső weboldal url-jére; a mobiltelefon készülékről érkező látogatók pedig a viaWeb.hu mobil változatát fogják megtekinteni.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X