Tudástár

Kapcsolat lap - tartalom típus

A viaWeb.hu lehetőséget kínál arra, hogy a weboldalon üzenetküldő űrlapot helyezzen el.
Az űrlap kitöltésével a látogatók üzenetet küldhetnek a weboldalon keresztül a weboldal tulajdonosának.
A küldött üzenetben az az információ is szerepel, hogy melyik aloldalról küldte a látogató az üzenetet.

Kapcsolat lap létrehozása

A kapcsolatfelvételi űrlap egy külön tartalom típusként szerepel az adminisztrációs felületen. Új kapcsolat típusú lap létrehozásához válaszd a Weboldal/Tartalom menüpontjának Új tartalom gombját, majd kattints az „Új kapcsolat lap” ikonra.
 


A létrehozáskor pontosan ugyanazok az adatok adhatók meg mint a Szöveges lapoknál. A Lapok adatmezőiről részletesen a Szöveges lapok - tartalom típus menüpontban olvashat.

A weboldalon való megjelenésében annyi a különbség, hogy a tartalom szöveg alatt egy üzenetküldő űrlap is meg fog jelenni, ha a 'Kapcsolat form megjelenik' mező be van kapcsolva:

File feltöltés a kapcsolat formban: Megadható, hogy a kapcsolatfelvételi űrlaphoz file csatolási funkció is megjelenjen.

Google Maps térkép megjelenik: lehetőség van a kapcsolati űrlap mellett Google térkép megjelenítésére is, ha a térkép követőkódját e mező alatt megadtuk.

A google maps embed kódja (A Google térkép követő kódja): a Google térkép követő kódjának helye, ha ezt a kódot megadtuk, és a Google maps térkép megjelenik mezőt kipipáltuk, akkor fog látszani a térképrészlet:

Hol találod a Google térkép követőkódját? Nézd meg videónkon!

Címzett e-mail címe: Megadható, hogy mely e-mail címre érkezzenek a kapcsolati űrlap üzenetei.

Név, Irányítószám, Város, Cím, Telefon, Fax: Kitöltésükkel a kapcsolati űrlap formátumához hasonlóan jelennek meg személyes adataid.

Köszönő üzenet: a kapcsolat lapon keresztül történő üzenetküldés után megjelenő köszönő szöveget módosíthatjuk itt. Alapbeállításként a "Köszönjük, az üzenetet elküldtük" szöveg jelenik meg.

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X