Tudástár

Általános

A Weboldal / Weboldal beállítások menüpont „Általános” lapján van lehetőség az egész weboldalra vonatkozó általános beállítások elvégzésére.

Lap háttérszíne: a weboldal hátterének színe adtható meg. A színpaletta használatáról részletesen a Színpaletta használata súgómenüpontban olvashat.

Háttérkép: Lehetőség van egyéni háttérkép feltöltésére is. Nagy felbontású kép feltöltése ajánlott.

Háttérkép rögzítése: Beállításával az egyénileg feltöltött háttérkép rögzítve marad, az oldal aljára való görgetéskor nem mozdul el a szöveggel, hanem egy helyben marad a kép.

Favicon: Használatával egyedivé tehető a weboldal. Ez a kis ikon jelenik meg a böngésző címsorában közvetlenül a cím előtt. A feltöltés a Tallózás gombra kattintva indítható el. A megjelenő panelen lehetőség van kiválasztani egy fájlt a merevlemezről. Elfogadott fájlformátum: .ico Favicon készítésre a http://www.favicon.cc ingyenes online favicon készítő szolgáltatást ajánljuk.

 

 

Fő domain: kiválasztható, hogy www, vagy a nélkül jelenjen meg a domain név

Nyelv: lehetőség van beállítani, hogy a weboldalon a funkciók milyen nyelven jelenjenek meg (választható nyelvek: magyar, angol, román).

Szerző: az oldal szerzőjének megadása

 

 

Találatok részletezése: beállításával kereséskor a részletes találati lista látható, melyben a keresett szavak kiemelve jelennek meg.

A breadcrumb láthatósága: a weboldalon, a tartalmi rész bal felső sarkában található navigációs eszköz láthatóságának be- illetve kikapcsolására szolgál

Lapozás funkció és Elemszám/oldal: beállításával és az elemszámok meghatározásával elemszámonként lapozhatóak a galériában megjelent képek, vagy a termékek.

 

 

Google Webmestereszközök weboldal tulajdonjog igazolás: Meta tag. A Google Webmaster Tool beállításához szükséges. A kódot a Google Webmaster Tool biztosítja. Részletes leírás itt.

Google Analytics követőkód: A Google Analytics szolgáltatás telepítéséhez szükséges. A követőkódot a Google Analytics biztosítja.  Részletes leírás itt.

Elrendezés: a viaWeb.hu rendszer jelenleg két féle weboldal elrendezést kínál: az egy hasábos elrendezést és a kéthasábos elrendezést.
Az egyhasábos elrendezésnél a főmenü menüpontjai a fejléc alatti sávban, egymás mellett foglalnak helyet.
Kéthasábos elrendezés esetén a főmenü a bal oldali hasábban kerül megjelenítésre.

 

 

Css: a viaWeb.hu rendszer lehetőséget kínál arra, hogy egyedi stílusdefiníciókkal szabd testre a weboldal kinézetét. Kérünk, hogy csak akkor használd ezt a mezőt, ha ismered a CSS stílusleíró nyelvet.

 

Keresés a tudástárban

Témakörök

Ünnepi nyitva tartás és ügyelet

A viaWeb iroda 2016. december 17-től január 2-ig zárva tart.
Az ünnepek alatt az ügyfélszolgálat e-mail ügyeletet tart vészhelyzet esetére, a szerver üzemeltetésnél pedig éjjel-nappali ügyelet lesz.

Maradjunk kapcsolatban!X